Az interneten több a Játék Baba, mint a könyv az antikváriumban

Általában annak a híve vagyok, hogy vásároljunk használt termékeket, mert ami másnak szemét, az nekem kincs. Az antikváriumot is ennek a szellemében nyitottuk. Rengeteg könyv van, amire másnak már nincsen szüksége, de valaki éppen azt keresi. Igazából már kiskoromban is mindig az antikváriumokat bújtam. Imádtam olvasni, de akkoriban a könyvtárakban még nem volt olyan sok érdekes könyv, így a régebbi darabokat antikváriumokba mentem el megszerezni. Aztán amikor később sor került a felsőoktatásra, már csak megszokásból is az antikváriumokban kezdtem el keresni a szakkönyveket.

Hiába az a filozófiám, hogy nézzünk körül, hogy mit tudnánk beszerezni másoktól, vannak dolgok, amikből nem éri meg használtat venni. A könyvek esetén nem kell attól félnünk, hogy a használt nem elég jó minőségű, vagy hibás, nem jellemző, hogy olyan nagy hibáik vannak, ami rontaná az olvasás élményét.

Pedig találkoztam már az antikváriumban egészen rossz állapotban levő könyvekkel is, de egyik sem volt menthetetlen, egy kis ragasztóval és minimális törődéssel szinte újjá lehet varázsolni a leharcolt köteteket.

De például a Játék Baba egy olyan dolog, amiből nem vennék használtat. Hiába szép, hiába mondják, hogy jó az állapota, egyszerűen nem bízom benne. Sok ilyen játék van. A kirakósokból, kártyákból hiányozhatnak darabok, amikre csak később, a játék során derül fény, és ezzel teljesen el lehet rontani az élményt, vagy akár hosszú órák játékát teheti tönkre. Egyszer pont így jártunk, egy nagyon hosszú társasjáték végén derült ki, hogy az egyik gyanúsítottat szimbolizáló kártya végig hiányzott, így nem lett nyertesünk. Nem akarom, hogy ez valaha megismétlődjön.

Játék baba
Játék baba

Persze Játék Baba esetén nem ennyire komoly a helyzet, de a kócos haj, a megkopott smink szerintem sokat jelent. Éppen ezért nem szoktam sosem használt játékot venni. A játékok nagyon fontosak a gyermekek számára, hiszen nem csak fejlesztik őket, a gondolkodásukat, a képességeiket, emocionálisan is kötődnek hozzájuk. Éppen ezért fontos, milyen babát, plüssállatot vásárolunk.

Meglepő, de azzal ellentétben, hogy könyvekből kifejezetten a kézzelfogható példányokat keresem, játékokat szívesen vásárolok online.

Az emberek nagyon elkényelmesedtek, szeretnek otthonról vásárolni, és én sem vagyok ezzel másként. A játékboltok meglátogatása helyett inkább online szoktam szerencsét próbálni. Van is egy kedvenc, bevált oldalam, a jatekwebshop.eu. Általában innen rendelek, mert elképesztően nagy a kínálatuk, a játékaik nagyon jó minőségűek és számtalan rendelésen túl sem csalódtam még bennük.

Az online vásárlásnak van pár egészen közismert hátránya, sok kép kering az interneten elrontott rendelésekről és olyan esetekről, mikor a webshopba kitett képek nem tükrözték a valóságot. Pont ezért hagyatkozom barátok, ismerősök tapasztalataira akkor, amikor azt igyekszem kiválasztani, hogy honnan rendeljek.

Így akadtam rá a jatekwebshop.eu oldalra is. Az egyik ismerősöm ajánlotta, mikor online boltot kerestem, és azt hiszem nem is váltanék. Nem szeretek váltani és úgy gondolom, hogyha valami bevált, akkor nem kell az ördögöt kísérteni. Szeretem a megszokott, megbízható dolgokat, mint ahogyan ez a webshop is az.

Tudom, hogy amit innen rendelek, az pontosan meg fog felelni a leírásnak, a képeknek, a vélemények sem kamuk. A szállítással sem volt sosem gondom, és a sok interneten keringő online vásárlós rémhírrel ellentétben sosem vertek még át.

Szóval ezen tapasztalataimból kiindulva, mikor Játék Baba kellett, egyből itt kezdtem el keresni, és nem bántam meg, de nem is volt egyszerű dolgom. Persze nem azért, mert bonyolult az oldal. Ellenkezőleg. Az egész oldal nagyon érthetően és egyszerűen van felépítve, abból kiindulva, hogy sokan, akik gyermekeknek, vagy maguknak vásárolnak játékokat, nem töltik minden idejüket a számítógép előtt és sokszor az internetes vásárlás nagyon is bonyolult lehet az idősebb korosztály számára. Igazából egy szóval tudnám jellemezni az oldalt, ez pedig a felhasználóbarát.

Szóval az egyetlen probléma, amibe ütköztem, az volt, hogy nagyon nagy a kínálat. De tényleg. Szerintem több Játék Baba van az egész webshopban, mint amennyi könyv érkezik az antikváriumba egy év alatt!

Nem volt egyszerű dolgom a választással. Először elkezdtem végig nézni az összes babát, amit csak kapni lehet, majd inkább beállítottam a szűrők segítségével, hogy milyen árkategóriában keresek. Persze így sokkal gyorsabban ment, viszonylag hamar megtaláltam a babát, amit úgy döntöttem meg is veszek. Baba fronton amúgy eleve 24 kategóriából lehet választani, én olyan babát szerettem volna, amit lehet etetni, és pisil is. A gyerekeket egészen le tudja nyűgözni ugyanis egy pisilő baba. Aztán a baba kiegészítőknél vettem hozzá egy fürdető szettet is, mert az pelenkát is tartalmaz.

Azt szeretem kifejezetten az online vásárlásban, hogy míg a boltokban rendszerint a legdrágább holmikat tolják a képünkbe, itt én döntöm el, mi szerint szeretném rendezni a találatokat. Azt hiszem, a rendezési szempontok közül a legnépszerűbb az ár szerint növekvő, de én szeretek elérhetőség és értékelések szerint is rendezni.

A Játék Baba minden kiegészítőjével együtt rendben megérkezett, mint eddig minden, amit rendeltem tőlük, így pár nappal később már az új, boldog kis tulajdonosának is tudtam adni.

Rengeteg sok előnye van az online vásárlásnak, és sokan kérdezik tőlem azt, hogy nem félek-e attól, hogy ez az antikvárium végét okozhatná. Őszintén szólva nem tartok ettől, mert szerintem az olvasási élményhez az is hozzátartozik, hogy az ember a kezében tarthatja a könyvet és eddig rengeteg olyan emberrel beszéltem, aki sokkal jobban preferálja a kézzel fogható könyveket az online forma helyett. Az online vásárlás pedig egy olyan lehetőséget nyújt, amit egyszer majd meg szeretnék ragadni, ugyanis egy webshopot tervezek az antikváriumnak nyitni, de ez egyelőre még csak távoli álom.