Egy történet arról, hogy miért is tartott több, mint 20 percig kifizetnem 3 könyvet

Mivel, hogy nem vagyok nagy rajongója az ebookoknak, gyakran vásárolok könyveket, ezért is látogattam meg tegnap ismét a kedvenc antikváriumomat. Viszonylag sok időt töltök el ott, mert elég nehezen faragom le a megvásárolandó könyvek számát maximum 3-ra, ezért már a tulajdonos bácsival is többször elegyedtem beszélgetésbe, mondhatni jó ismerősök vagyunk. Tegnap egy új lány fogadott, előtte még sosem láttam ott, így előre elmondtam, hogy sokat fogok nézelődni és válogatni, addig is nyugodtan végezheti a dolgát, ha segítség kell, én majd szólok.
Kiválasztottam a 3 könyvet és készültem fizetni, aztán távozni, mielőtt még 3-ra szemet vetek.
Az eladó lány először nem is vette észre, hogy ott állok már a könyvekkel, egy külföldi divatlapot olvasgatott. Szóltam, hogy ki szeretném fizetni a könyveket, erre azonnal elrakta a lapot, elnézést kért és mondta is az összeget.
Miközben a pénztárcámat keresgéltem a táskámban, rákérdeztem, hogy mi történt a bácsival, aki itt volt előtte, erre elmondta, hogy a bácsi az ő nagypapája és csak pár napra helyettesíti őt. Hozzátette, jól jön neki is egy kis zsebpénz, jön a nyár, és kicserélné a ruhatárát is.
Rámutatott a magazinban egy nyári ruhára és mondta, hogy nem is lenne rossz egy olyasmit beszerezni, csak hát amerikai lapot nézeget és valószínű az az üzlet is csak ott található meg.

nyári ruhákMikor jobban szemügyre vettem a ruhát, rájöttem, hogy én nemrég láttam egy hasonlót az abutik.hu oldalán, ráadásul egy elérhetőbb áron.
Szóltam is neki, hogy nem lehetetlen olyat találni itthon, van egy web áruház, ahol ahhoz hasonlókat lehet vásárolni, és nem csak. Meg is kért rögtön, hogy a telefonján mutassam meg neki melyik oldalra gondolok. Pár másodperc elteltével meg is találtuk azt a nyári ruhát, amilyet ő is kinézett korábban.
Megkérdezte rendeltem-e már erről az oldalról, mert nem igazán bízik az online áruházakban és rámutattam a ruhára, ami épp rajtam volt, mivel, hogy azt is onnan vásároltam.
Elmeséltem neki, hogy amióta onnan rendelek még nem volt probléma sem a házhoz szállítással, sem a ruha minőségével, úgyhogy nyugodtan megbízhat ebben a web áruházban.

Továbbá, arról kezdtünk el beszélgetni mennyire szeretünk nyáron ruhát viselni minden egyéb kombinációval szemben. A reggeli öltözködés 10 másodperc alatt lebonyolítható, amíg belebújunk egy nyári ruhába, aztán már csak egy cipő kell és kész is vagyunk.
Kiderült, hogy majdnem teljesen megegyezik az ízlésünk ezen a téren, mindketten a világos, maximum két színből álló ruhákat szeretjük, szerencsére ebből bőven van választék az Abutik oldalán is, úgyhogy nem volt hiábavaló, hogy felhoztam a témát.
Tökéletesen egyet értettünk abban is, hogy nem számít hány darab van már a szekrényeinkben, új nyári ruhákra minden évben szükség van, felüdülés egy teljesen új, vékony ruhában vágni neki a melegebb napoknak. Ugyanakkor, szinte bármilyen alkalomhoz illőek, legyen az egy egyszerű hétköznap, állásinterjú vagy akár egy buli.

Igaz sietnem kellett, de nyári ruhák böngészésére mindig tudok egy kis időt szorítani, ezért végignéztük még egyszer az oldalon található darabokat, meg is egyeztünk a közös kedvencekben, aztán kifizettem, amiért jöttem és elindultam hazafelé azzal a gondolattal, hogy nem is lenne rossz egy új ruhával lepni meg magam névnapom alkalmából.