Hogyan tölts egy délutánt kellemesen és mégis hasznosan?

Nagyon egyszerű a címben megfogalmazott kérdésre a válasz: töltsd olyan dologgal, amit élvezel, és közben értelme is van. Persze most erre mindenki rávághatja, hogy elég komolyan beszűkítettem a kört. És ezt most remélem ironikus hanglejtéssel mindenki kimondta magában. Pedig, ha logikusan végig gondoljátok, akkor valóban sok olyan dolgot csinálunk, ami még néha arra sem a legjobb választás, hogy az unalmas perceinket ilyesfajta elfoglaltságokkal töltsük. Ilyenek például a social media oldalak, ahol tulajdonképpen olyasmikkel múlatjuk az időt, ami nem tartozik ránk, ráadásul az esetek nagy részében még csak nem is érdekel bennünket. Csak hogy aztán fennhangon szidhassuk a kedves és kedvetlen ismerőseinket, hangoztatva azt, hogy senkit nem érdekel, hogy mi van vele. De akkor mi miért is fogadjuk be az információt, ha valóban nem érdekel?

No sebaj, ilyen esetek mindig is voltak, meg sajnos lesznek is még, de ha ezen sikerül túllépnünk, akkor végre megosztom veletek, hogy szerintem mit érdemes kezdeni magaddal, mondjuk a hét legdurvább napján, tehát hétfőn délután. Én azt javaslom, hogy semmiképpen se ebben az időpontban kezdj el sportolni, ha eddig nem tetted rendszeresen. Persze, ha minden nap sportolsz és bevett szokásod ezt hétfőn, délután este/ az első fárasztó nap után megtenni, akkor semmi esetre sem akarlak lebeszélni erről a jó szokásodról. Sőt, valójában minden elismerésem a Tiéd, mert átérzem, hogy ez milyen jó dolog, és micsoda energiát, önbizalmat ad az embernek, csak én szokásos hétfői lelkiállapotomban most ezt nem tudom visszaépíteni a menetrendembe.

Sokkal inkább egy pihentető, kikapcsolódást, mégis feltöltődést nyújtó programtervvel rukkolnék elő. Az én receptem első hozzávalója egy jó nagy adag mosoly felvétele, amint a hátad mögött hagyod a hét legnehezebb napja után, magát a kénköves poklot, azaz a munkahelyedet. Ezután igyekezz egy olyan helyre, ahol lehetőleg zenét hallgatva válogathatsz a kedvedre való csecsebecsék közül. Arra figyelj, hogy ne tölts el itt sok időt, inkább csak azokat a dolgokat nézd át, melyekre valóban szükséged van. Ha sikerül választanod, és mindent jól csináltál, akkor ezt abból tudhatod meg, hogy az eladó igen készségesen rád hagyományozza az általad kiszemelt kincset, és nem kér cserébe semmi egyebet, csak a vagyonod egy jelentős részét. Hidd el, hogy megérte, még akkor is, ha hó végén gondolkodnod kell majd, hogy mit egyél. Legutóbbi ilyen alkalommal éppen motoros csizmát mentem vásárolni. Motorom igaz nincs, sőt még jogosítványért sem küzdöttem meg, de a párom és öcsém társaságában rengeteget motorozok utasként, és hát védőruha nem csak a sofőrnek jár. Rengeteg motoros csizmát néztem meg és próbáltam fel. Nem szeretek nagyon ruhaneműt és cipőt próbálgatni, de most úgy éreztem, hogy megérdemlem, hogy gyönyörködhessek ezekben a szépségekben, méghozzá miközben a lábaimon vannak. Az eladó nagyon készségesen és türelmesen segített, és ezúton is köszönöm azt a végtelen kedvességet, mellyel irányomba viseltetett. Több féle motoros csizmát is próbáltam, mármint több stílusút, és nyilván azon belül a színek és minták variációjában a határ a csillagos ég. Nagyon szerettem volna már korábban is beszerezni egy motoros csizmát, de mindig meggyőztem magam még vásárlás előtt, hogy a csizma majd csak a jogsi és a motor után következhet, addig semmi értelme a felszerelés beszerzésének. De most már semmi kedvem nem volt magamat győzködni, úgyhogy hagytam, hogy meggyőzzem magam, illetve az eladó is meggyőzhessen, de leginkább a motoros csizmák által voltam irányítva. http://www.shox.hu/motoros-csizma

Miután beszerezted a tökéletes jutalom-ruhaneműt a stressz levezető vásárlásod során, kicsit halkítsd lejjebb a zenelejátszódat, és tévedj be a legközelebbi, még nyitva tartó antikváriumba. Ha igazán újítani szeretnél, akkor keresel egy olyan témát, amit akár a párod is érdekesnek találhat, és nem tartod magatokat annyira erősnek, hogy állandó figyelemelterelés nélkül is élvezni tudjátok egymás, olykor csendes, de megnyugtató társaságát. De ha jelenleg éppen nincs párod, akkor a világ legszerencsésebb emberei közé tartozol, bizonyos szempontok alapján legalább is. Így nem kell sokáig az antikváriumban időznöd, hanem el tudsz menni haza, hiszen ott sem zavarnak az emberek, nem szakít senki félbe olvasás közben.

Látod milyen egyszerű? Boldoggá teszed magad egy új motoros csizmával, és közben az öledbe hullik egy jó könyv is. Kíváncsi vagyok, mennyire lesznek vevők a kultúra iránt nyitott emberek a nyári időszakban, ha az emberek bulizhatnéka a tetőfokára hág. Én meg majd boldogítalak Titeket továbbra is a szösszeneteimmel.