Nem csak könyvesboltba, hanem autósboltba is szeretek járni.

Elég maradi típusú fickónak vallom magam. Hogy miért? Máris elmondom. Nagyon szeretem úgy csinálni mindent, amivel foglalkozom, hogy azt ne övezze minden téren valami modern kütyü, egy okos telefon, az internet, vagy beszélő robotok. Ez egy kicsit konzervatívnak hangozhat, de a látszat, vagy ez esetben hangzat néha csal. Ez annyit jelent, hogy nem egy jurtában élek a puszta közepén és mindentől elszigetelve, van okos telefonom, laptopom, sőt még internetezni is szoktam rajtuk. Inkább annyit jelent, hogy ha tehetem, akkor a problémáimat, legyen az egészségügyi, vagy háztartásbeli, igyekszem saját kútfőből, vagy esetleg könyvekben leírtak alapján megoldani és nem rögtön az interneten nézek videókat, hogy hogyan is kell valójában megoldani. Ugyan ez a helyzet a főzéssel. Szeretem a jó régi poros receptkönyvet a kezembe venni.
És ha már az olvasásnál tartunk, igen én az a fajta vagyok, aki nem, hogy szeret olvasni, könyvet szeretek olvasni és nem e-book-ot, vagy sokak által hibásan olvasnivalónak titulált bulvárlapokat. Én az 500 oldalas regényt is hajlandó vagyok betenni a táskámba, sőt, talán a leghihetetlenebb dolog, hogy még könyvtárba és antikváriumba is szeretek járni. Kikölcsönözni a könyveket, majd kiolvasni és visszavinni. Vagy éppen csak belelapozgatni olyan régi iratokba és könyvekbe, hogy az néha felfogni is nehéz, majd utána fillérekért megvenni. Magával ragadóbb dolog, mint azt az ember gondolná.

Mint említettem, a különböző háztartásbeli munkákhoz is így állok. Budapesten élek, a budai oldalon, egy kis telken van egy takaros házam és egy kellőképpen nagy kertem ahhoz, hogy én ott akár egy autót is tudjak szerelgetni és csinosítgatni az udvaron. Ezt elég sokat is szoktam tenni. Van egy aránylag régi évjáratú Volkswagen 3-as Golfom. Nem vagyok egy nagy ezermester, de szeretek vele foglalkozni. És igényli is a törődést. Mivel elég öreg, ezért bizonyos belső alkatrészeket már ki kellett cserélnem, de azt saját kezűleg tettem. Aztán egy kicsit elszaladt velem a ló. Elkezdtem elég sokat gondolkozni azon, hogy hogyan is növelhetném a teljesítményét, az erejét, a sebességét és az élettartamát az autónak. Ahhoz, hogy új alkatrészeket tudjak vásárolni, elég sok pénzt kellett volna összegyűjtenem, így ez még várat magára, de nagyon rákaptam a különböző olajakra, adalékanyagokra, szűrőkre stb., melyek lényegesen olcsóbbak, mint egy nagyobb alkatrészt megvásárolni, és a megfelelő mennyiségben és keverékként használva az autómat az optimális, sőt, sokszor magasabb teljesítményre bírja. Én ezzel tökéletes megvagyok elégedve pláne azért, mert megtaláltam azt az autósboltot, ahol a legjobb áron, legjobb minőségben és legegyszerűbb módon tudom ezeket a dolgokat beszerezni. Nem elég, hogy lokalizációját tekintve számomra nagyon hamar elérhető akár kocsival, akár tömegközlekedéssel, de ha egyszerűen nincs időm odamenni és a rám „igaz maradi” módon válogatni a polcokról, akkor online is tudok a webshoppjukban vásárolni. Igen jól értitek. Én abszolút nem tartom távol magamat néha egy kis online vásárlástól. Nem mondom, nem a kedvenc időtöltésem, de valóban nagyon hasznos tud lenni, hogy ha valami nem azonnal kell, és előre tudod, hogy egész egyszerűen esélytelen, hogy eljuss az üzletbe az adott héten a teendőid miatt, egy nagyon praktikus megoldás. Valamit valamiért. Bizonyos dolgokat semmiképp nem változtatnék, de a cél szentesít az eszközt. Elég, hogy ha csak azt hozom fel példának, hogy ha van egy könyv, amit mindenáron meg szeretnék venni, de nincsen elérhető semmilyen boltban, a városban, vagy már szimplán nem forgalmazzák, akkor az interneten nagyon egyszerűen utána lehet járni, hogy van-e bárki, aki eladná, vagy online árulja-e még bármilyen bolt.

Visszatérve az autósboltra, igen csak örömmel tölt el, hogy a hobbim megvalósításához szükséges beszereznivalókra, ilyen jó helyet találtam. Nagyon leegyszerűsíti az életem erre vonatkozó részét.