Találkozunk jövő pénteken!

Ebben az antikváriumban teljesen megváltozott az életem. nem csak abban az értelemben, hogy az iskolából átkerültem a munka világába, de abban a tekintetben is, hogy megváltozott az életről való teljes szemléletem. Na persze, ahogy mondani szokták, kutyából nem lesz szalonna, ugyan az a szolid, visszafogott lány maradtam, de nyitni kezdtem az élet olyan területei felé, amik eddig nem igazán, sőt, egyáltalán nem érdekeltek.

Arról már meséltem, hogy a könyvek olyan szinten elvarázsoltak, hogy teljesen elzárkóztam emiatt a technika fejlődésétől, azt internettől, a mobilozástól, de egy idős vásárlóm hatására nyitottam ezen a területen. Azóta a helyzet változatlan, ugyan úgy nem lógok naphosszat a neten, de néha rendelek ezt-azt, ha úgy tartja kedvem, vagy nincs időm a boltokat járni valamiért. Ezen a területen sokkal nyitottabbá vált a gondolkodásom, legalább nem zárkózom el.

motoros kabát
motoros kabát

Viszont történt velem valami, aminek köszönhetően nem csak hozzáállásbeli változás lépett fel nálam, hanem megváltozott körülöttem minden. Megismerkedtem valakivel. De nem is akár hogy.

A történetünk egy pénteki napon kezdődött. Már éppen zárni készültem, és azt tervezgettem, milyen könyveket vigyek haza a hétvégére, amikor belépett hozzám, az üzletbe egy fiú. Először nagyon megilletődtem, mert nem igazán szoktak ide helyes fiúk járni. A következő meglepetés az volt, amikor megszólalt. Azt kérdezte tőlem: „Levetkőzhetek?”

Se köpni, se nyelni nem tudtam konkrétan. Aztán mikor pár perc múlva felocsúdtam az első sokkból észrevettem, hogy motoros ruhában van, és nagyon izzad. Annyit tudtam kinyögni, hogy „aha”, és ő nagyon megkönnyebbülten megkezdte a vetkőzést. Miközben vette le a ruháit be sem állt a szája. Folyamatosan beszélt. Csak részletekre emlékszem, de az nagyon megmaradt, hogy sokat mesélt a motoros kabátjáról. Kérte, hogy ajánljak neki valami könyvet, aminek nagy valószínűséggel a nagymamája örülne, mert nagyon szeret olvasni, és születésnapja lesz.

A torkom olyan volt, mint ha fűrészport ettem volna, de nagy nehezen szóra bírtam magam, és elkezdtem könyveket ajánlani. Kiderült, hogy a legtöbbet, amit említettem ő is olvasta. Én itt már szerelmes voltam. Hirtelen, véletlen az ajtóra tévedt a figyelme, és észre vette, hogy már egy fél órája be kellett volna zárnom. Sűrű elnézéseket kért, kiválasztott egy könyvet és elrohant. Mikor nagy sóhajtások közepette bezártam mögötte az ajtót vettem észre, hogy ott felejtette az egyik kesztyűjét. Felkaptam és kiszaladtam az utcára, de akkor már nem láttam sehol. Nagyon elszomorodtam, aztán pedig visszaszállt belém az élet, mert rájöttem, hogy ezért vissza fog jönni.

A hétvégét arra szántam olvasás helyett, hogy kiműveltem magam motorozásból. Nincs már számomra ismeretlen motoros kabát, mint ahogyan azt is kinyomoztam, hogy az otthagyott kesztyű milyen féle.

Hétfőn soha nem tapasztaltalt izgalommal mentem be dolgozni. Kétszer mentem vissza megfésülködni és legalább négyszer öltöztem át indulás előtt. egész nap az ajtót figyeltem, hogy egyszer csak betoppan majd, de nem érkezett meg. A következő három napban ugyan ez volt a programom, aztán feladtam a reményt. Újra péntek lett, és én megint zárni készültem, mikor egyszer csak kinyílt az ajtó. Én háttal álltam, de tudtam, hogy ő az. Nem tudom honnan. Csak annyit kérdezett, hogy „nem hagytam itt a kesztyűmet?”. Köszönés semmi. Kicsit csalódott lettem, kivettem a pult alól, és odaadtam. Megköszönte, majd kiment. Nem akartam elhinni, hogy erre vártam ennyire.

Összepakoltam, lezártam a kasszát, és kimentem az ajtón. Ijedtemben felsikítottam, mikor a hátam mögül érkezett a kérdés: „Hazavihetlek?” Hirtelen elfelejtettem gondolkodni az izgalomtól és rávágtam: „Persze”.

Arra azért odafigyeltem, hogy a remegő kezem ellenére jól bezárjam az ajtót, majd elindultunk egymás mellett.

A sarkon állt a gépszörnyeteg, egy hatalmas kék motor. feltűnően tiszta volt, és kár is volna tagadni, gyönyörű szép. De azért megijedtem. Megkérdezte, hogy motoroztam-e már, a válaszom egyértelmű nem. Elmondott néhány szabályt, hogy dőljek a kanyarban, ne fejeljem le, és a dereka körül kulcsoljam össze a kezem, kapaszkodjak erősen. Ilyet én még csak könyvekben olvastam, és sokszor elképzeltem, de hogy velem is megtörténik egyszer, azt nem gondoltam volna. Rányomott a fejemre egy bukósisakot, becsatolta, majd felpattant a motorra és szólt, hogy most én is szálljak fel. nem volt egyszerű, de megoldottam. A motoron ültem. Mikor elindultunk, először a gyomrom liftezni kezdett, de aztán, mikor megszoktam a sebességet, nagyon élveztem.

Túl gyorsan hazaértünk, leszálltam, és megköszöntem a fuvart. Elvette a sisakot a kezemből, elmormogott az orra alatt valami köszönés félét és elment. Madarat lehetett volna velem fogatni örömömben.

Hétfőn bementem dolgozni, de nem nagyon tudtam koncentrálni. Úgy éreztem, álmodtam az egészet. Aztán jött a péntek, én vártam, kicsit tovább nyitva is maradtam, de nem érkezett meg.

Csalódottságomben még egy könnycseppet is elmorzsoltam, de aztán tudomásul vettem, hogy ez egy szép élmény volt, nem várhatok többet. Bezártam az ajtót, elindultam, és nem hittem a szememnek, de ott állt a sarkon és már nyújtotta felém a sisakot.

Odaléptem, és elvettem. Ő csak annyit mondott: „azt hittem, már nem is jössz”. Felültünk és mentünk. Ez alkalommal kerülő úton mentünk haza, több, mint egy órán át motoroztunk a városban.

Mikor véget ért az utunk a házunk előtt és leszálltam, nem tudtam megállni, és megkérdeztem: „jövő pénteken is hazahozol? „

Erre ő elmosolyodott, és annyit mondott:”ott leszek!”

Azóta Minden pénteken délután remegő gyomorral várom őt, és ő minden pénteken tisztességgel ott támasztja a motort a sarkon engem várva. Azt hiszem, van egy pasim. Gondoltam rá, hogy nem ártana beszélgetnünk is egyet, de nem akarom elrontani a varázst. Csak élvezem, míg tart az én romantikus történetem ezzel a titokzatos, motoros fickóval. ha el akarna rabolni, már megtehette volna. Egyszerűen nem beszédes típus. de remélem, egyszer majd 3 mondatnál is többet beszélünk, és akkor majd szóba hozom a motorozást, hogy ne legyen hiába való az a sok internetes keresgélés motoros kabátok után.